Side:
1

Rebecca Hansen

Rebecca Hansen
Innmeldt: 13.07.2008
Innlegg: 45
Offline

Gratulerer til Johannes, Eirik og Svein for kjempeinnsats på Klanten under Norges Cup 5!

15.08.2017 18:12:23
Svein, Eirik og Johannes deltok på Norges Cup 5 "Hallingtask" på Klanten. Det var 6 deltagere totalt. Under konkurransen ble speed Olc reglene brukt som oppgaveform, med andre ord deltagerene kunne selv bestemme hvor de ville fly.

Dag 1 Fredag
Været så ikke så veldig bra ut, i hvertfall fra bakken. Men etterhvert ble det klart at det var greie bølge forhold. Alle deltagerne gikk rett opp i bølgen, utover dagen ble det også greie termikk forhold, det ble også fløyet litt ufrivillig hang. Den eneste ulempen med Klanten er at den ligger oppe på fjellet i 850 moh, altså det er fult mulig å fly under flyplassen. Da bunnen av dalen er 600 meter lavere enn flyplassen. Eirik fikk erfare dette da han havnet på et hang i Gol (10km fra flyplassen), han klarte da ikke å få nok høyde til å komme opp på fjellet og dagen endte i en utelanding.
Dagen endte på 5. plass for Svein, 4. for Eirik og 3. for Johannes. Dagen ble vunnet av Kato Kvitne fra Os.

Dag 2 Lørdag
Ble også en helt grei dag. Den dagen var det greie termikk forhold, det ble også fløyet hang i Gol... Den korteste flyvningen var på 112 km og den lengste var på 219, en helt grei dag. Svein endte på 5. plass og Johannes på 4.
Johannes havnet lavt i Gol, og ble reddet i siste liten av et svakt hang, i det han var i ferd med å begynne landingsrunden for en utelanding.

Dag 3, den siste konkurranse dagen
Ble det usedvanlig gode termikkforhold til å være så sent på året. Denne dagen ble det fløyet relativt lang. Den korteste flygningen var på 286 km mens den lengste var på 532 km. Svein fløy først et stykke sør og vendte litt nord av Kongsberg, og så tok han en liten tur mot Geilo før han landet.
Johannes fløy først et stykke nord for Hemsedal, så sørover hvor han vendte et sted mellom Gaustatoppen og Notodden.
Eirik fløy strekk med Ask 21, han kom litt sent i gang men fikk fløyet en tur til Nordefjell og tilbake.
Dagen endte på 2. Plass for Johannes, og 4. Plass for Svein
Dette var den siste konkurransedagen.


Bonus dag (4).
Etter konkurransen ble noen av oss igjen på Klanten, da det var meldt relativt gode forhold.
Denne dagen ble egentlig ganske lik dagen før, gode termikkforhold. Eirik fløy sin lengste tur med Ask 21, det ble 5 timer, 285 km, men pga ASK 21 sitt dårlige handikapp på Olc fikk han 375 poeng. Johannes fløy DE, først til Nordfjell og så til Biri( rett sør av Lillehammer), det ble 422 km.

Kort oppsummert det ble en kjempe bra konkurranse med 3 av 3 flydager. Sammenlagt endte Eirik på 6. ,Svein på 5. og Johannes på 3. plass.
Det ble en fin langhelg med mange timer i luften og mange km. Klanten kan anbefales!

-Johannes Kielland
      Svar | Svar med sitat
Side:
1
Gardermoen seilflyklubb © 2006 Send E-post