LN-GABVårt «nye» skolefly og tentative erstatning for LZ. AB er en av type Twin Astir G103A og er en mye sprekere (og finere) variant av LZ. Flyet tilhører Ringerike Flyklubb, men er i dag leid av GSFK ut året.

NB: Flyet kan ikke flys med negative Acroøvelser og skal ikke benyttes for strekkonkurranser uten særskilt tillatelse som innebærer søknad til både styre og eier. Flyet kan ikke på nåværende tidspunkt heller flyges i kontrollert luftrom da flyet ikke er kalibrert for slik flyging eller innehar transponder.

Tekniske data:

Flytype: Twin Astir II Acro Vekt (tom):
Vingespenn: 17,5 m Vekt (max):
Lengde: Ballast: Nei
Vingeareal: Topphastighet: 250 km/h
Vingebelastning: Glidetall: Ca. 1:37
Produsent: Grob

Olav Laurhammer om AB:

Flyet har for det meste blitt benyttet i skolevirksomhet og turflyging i Ringerike flyklubb, i tillegg til deltakelse i NM og andre nasjonale konkurranser. Det har også blitt benyttet noe for intro- og opplevelsesturer med eller uten acro. Flyet har vært benyttet fra de aller fleste seilflyplasser i Syd-Norge, herunder bølgeflyging på Vågå. Flyet er i dag ikke godkjent for negativ acro. De senere år har flyet til tider vært utleid til flyklubbene i Oslo og NTNU for skolevirksomhet og når for GSFK. Flyet har en total gangtid på ca. 6.400 timer nå ved inngangen til 2016, og fremstår i generelt god stand.
Her finner du Flymanual (Ikke acro, kun Twin II) (0,95 Mb, pdf)
Gardermoen seilflyklubb © 2006 Send E-post