Hvordan komme i gang?


Før du kan begynne å fly som elev i Gardermoen Seilflyklubb er det noen ting som ordnes. For det første må du være medlem av klubben og Norges Luftsportforbund (NLF).

Den enkleste måten å melde seg inn i Gardermoen Seilflyklubb, er å logge seg på http://www.nlf.no/bli-medlem, og fylle ut registreringsskjemaet.

Klubbkontingenten er kr. 400,- pr. år. I tillegg kommer seksjonsavgift og NLF kontingent og bladet Seilflysport. Tilsammen ca 1900,- til sammen. (Senior, over 25 år)

For å kunne begynne med seilflyopplæring er du nødt til å registrere deg som elev; du må ha et elevbevis. Dette ordnes via S/NLF og koster 365,-. Send en mail til post@nlf.no, så ordner de dette. Dette beviset må du sørge for å fornye hvert annet år, om du ikke flyr opp til sertifikat før den tid. Elevbevis er obligatorisk fra og med den 5. starten under opplæringen.

Når dette er gjort må du betale for selve flygingen. Som ny elev lønner det seg å kjøpe en såkalt 10-starters pakke. Denne inkluderer både flyleie og slep for de 10 første startene dine. På denne måten kan du se om seilflyging er noe for deg, uten å kjøpe årskort, eller betale for dyre enkeltturer. En slik pakke koster mellom 3500-4900,- (se prisliste for oppdaterte priser) og betales til konto 9001 06 44665 før første flyging.

For at du selv, instruktørene og myndighetene skal kunne holde orden på din flyging og progresjon, må du ha en loggbok og et såkalt progresjonshefte. Disse koster henholdsvis 250,- og 15,- og kjøpes i kiosken på Starmoen.

Dersom du ønsker å fortsette med flyging etter dine 10 første starter, kan du kjøpe årskort for resten av sesongen. Dette koster 2500-4500,-(junior-senior) for deg som allerede har kjøpt 10-starter. Årskortet betales til samme konto.

Du må nå også betale for hvert enkelt slep. Slepeprisen varierer i takt med bensinpriser og andre kostnader, og hvor høyt man ønsker å slepe. Under skoling er det vanlig å slepe til 600 meter høyde. Dette koster for tiden 365,-. Slep betales direkte til rikssenteret på Starmoen og du kan gjøre opp for deg etter hver dag eller få tilsendt en samlet faktura fra senteret. De har kortautomat som tar de fleste betalingskort. Før du begynner å betale for dine egne slep, må du ha skaffet deg et slepenummer. Dette fåes på flyplassen, og er et nummer som oppgis til slepeflygeren, slik at han vet hvem som betaler for hvert slep. For å få slepenummer må du også betale et brukertilskudd til flyplassen, som dekker din bruk av flyplassen ut sesongen. Brukertilskuddet er for tiden på 700,-.

Når du har fløyet en stund, og er klar for å fly solo, altså uten instruktør, må du betale selvassuranse. Dette dekker forsikringen for flyet, og må være betalt før du kan være fartøysjef ombord. Selvassuransen er for tiden 500,- og betales til konto 9001 64 80516. Du behøver altså ikke å betale selvassuranse for å fly med instruktør. Før du flyr din første solo må du også gjennom en legesjekk. Denne kan koste alt fra 300,- til 1950,- avhengig av hvor du henvender deg.

Siden du etter hvert må ta noen teoriprøver for å fly solo og for oppnå flygebevis, kan det lønne seg å kjøpe noen teoribøker. Disse kan du kjøpe i kiosken på flyplassen.

Oversikt

Medlemskap i Gardermoen Seilflyklubb og NLF 1510,-
10-starter pakke inkl flyslep4900,-
Elevbevis 365,-
Årskort første år4500,-
Brukertilskudd til flyplassen700,-
Flyslep 600 meter365,-
Evt. selvassuranse for å fly solo500,-
Loggbok250,-
Progresjonskort15,-
Teoribok seilflyging355,-
Elevhåndboken250,-
Dokumentsamling180,-

Alle priser pr. 01.01.2019. Se prislisten for oppdaterte priser. De vil variere med tiden og er ment som en pekepinn om hva det koster å komme i gang med seilflyging.

Trenger du mer informasjon eller har spørsmål vedrørende klubben eller medlemskap, ta kontakt med oss!

Gardermoen seilflyklubb © 2018
Send E-post