FLARM område og signalrekkevidde

På lenken her https://ognrange.glidernet.org/ kan du se dekning til FLARM. Ved å sette opp flere mottakere kan område vi dekker utvides. Kjenner du til et hus eller stasjon som har strøm, internett og utsikt (så lav horisont som mulig) er jeg mottakelig for tips.

Har ditt fly god nok effekt av antenneplasseringen?

Sjekk ut informasjonssiden som viser viktige data om rekkevidde og status på FLARM

Det er et nyttig verktøy hvor man kan sammenligne signalet fra FLARM som sendes fra eget fly sammenlignet med andre fly sender ut. Informasjonen baserer seg på mottatt signal på bakken, vær derfor oppmerksom på at støykilder i ege fly kan redusere FLARM mottakerens følsomhet og rekkevidde.

Målingen sier derfor noe om din FLARM antennes effektivitet og utsendt effekt fra FLARM enheten. Antenneteorien sier at en antennes egenskaper på sending tilsvarer egenskapene på mottak.

Du skal for eksemplel kunne se ut fra grafen om FLARM antenne er skjermet i cockpit, for eksempel er signalet fra FLARM ofte bedre i fremoverretning enn bakover. Det er en helt grei egenskap bare man ikke er helt “døv” bakfra og ikke ser fly som kommer opp denne veien.