Introkurs seilflyging

Starten på vei til seilflysertifikat

Introkurset inneholder både teori og praksis med fire seilflyturer under veiledning av instruktør. Hvis du tenker at dette hadde vært spennende og du har lyst til å fly selv er introkurset et veldig fint sted å starte!

Introkurs på Starmoen

Alle utgifter inkludert opphold og mat er inkludert i prisen. Kursene er populære så det lønner seg å være tidlig med bestilling. Hvert kurs har plass til fire elever.

Ta kontakt på gsfk.info@gmail.com om du har spørsmål. 

Før kurset kan du sette deg inn i teori og sikkerhet via nettkurset

Meld deg på kurs her og noter når du ønsker å delta på kurs.

Introkurs seilfly – velg normalpris eller ungdomspris i bestillingen

Kursinnhold

Introkurset starter på morgenen med informasjon om dagens aktiviteter og du blir kjent med instruktørene og andre på kurset.

Neste oppgave er å få flyene ut av hangaren og gjøres en daglig inspeksjon.

Før start får du en grundig gjennomgang av instrumenter i cockpit, rorkontroller og sikkerhetsrutiner. Du får også en gjennomgang av hva du skal gjøre på den første flyturen.

 

 

Første instruksjonstur

Når du er klar til å fly får du på deg fallskjerm og setter deg i fremste cockpitsetet. Instruktøren setter seg i baksetet og gjennomgår startsjekk før slepeflyet drar dere opp.

Første tur vil være tilvenning til å fly og kjenne på bevegelsene og kreftene i flyet. Du får også prøve ut noen ror og hvordan disse virker på flyet.

Etter hver tur får du en gjennomgang med instruktøren, hva gikk bra og hva som er neste øvelse.

Instruksjonsturer

Litt avhengig av vær og antall deltagere flyr du to eller tre turer første dag.

Du får gradvis prøve flere ror og styre mere av flyet for hver tur. Det er forskjellige øvelser du utfører for hver tur.

Seilflyteori

På kurset får du lære om hvordan et seilfly kan holde seg opp i lufta ved hjelpe av vingenes form og luft som stiger opp enten det er fra soloppvarming eller den blir presset opp langs en fjellside.

Plnlagt dato for kurs

2023 – jun

Uke 23 Introkurs – Starmoen
10 jun 2023 – 11 jun 2023 – Starmoen Elverum

Etter introkurset

Etter introkurset kan du fortsette som elev på grunnkurset, som er innledende opplæring hvor du alltid flyr med instruktør i baksetet. 

Grunnkurset fortsetter frem til du har fløyet minst 15 turer og har oppnådd tilstrekkelig erfaring til å fly solo. Du må gjennomføre en soloutsjekk og bestå en teoritentamen. Når du har nådd denne milepælen begynner reisen med å sanke timer og gjennomføre flere øvelser med instruktør i før du er klar for eksamen til seilflysertifikatet.

Hvor lang tid man bruker på å ta seilflysertifikat vil variere avhengig av hvor raskt du er til å lære å fly. De unge er gjerne litt raskere å lære enn de som er eldre. 

Det er raskere å lære seg å fly hvis man kan sette av tid slik at opplæringen ikke får for mange avbrudd.