Steg for steg mot seilflylappen

Når du starter å fly seilfly begynner du med opplæring fra første tur. 

Opplæring består av teori og praktiske flyøvelser, teoriboka “Den store seilflyboken” kan kjøpes på nett eller hos NLF. 

Du trenger en flygetidsbok hvor du loggfører alle flyturene som dokumentasjon på flytid og som registrert elev vil alle øvelser som er gjennomført bli registret i en database.

Første steg

Første steg mot seilflysertifikat er å delta på introkurset. Dette inkluderer fire instruksjonsturer og teori. Kursavgiften dekker flyslep og opphold på Starmoen inkludert mat. Går du videre får du med deg rabatt på grunnskolen.

Etter introkurset starter du som vanlig elev på grunnskoling. Det er å også mulig å starte direkte på grunnskoling.

Når du starter grunnskoling kan du begynne med Grunnkurs 10 starterpakke som inkluderer 10 slep til 600m og leie av fly. Du må i tillegg melde deg opp som elev og bli medlem i NLF og Gardermoen seilflyklubb. Kontakt NLF eller oss for å få elevbevis siden dette ikke kan bestilles på nett, og dette kan du få ordnet etter oppstart.

Etter 10-starter trenger du årskort for flyleie: Grunnkurs påbygging ungdomGrunnkurs påbygging årskort. I tillegg kommer det flyplassleie slik at du får et slepenummer, og du må da betale for slepene dine selv. Årskort for skoleflyging vil de komme neste år, det er en egen pris for skoleflyging nå du i utgangspunktet kun bruker det vi kaller skolefly.

Soloflytur

Første flytur uten instruktør i baksetet er en spennende opplevelse, nå er du ute på egen hånd og skal praktisere alt du har lært om å fly.

For å fly solo må du ha gjennomført minst 15 flyturer og avlagt en teoriprøve i lover og regler. Instruktøren gjennomfører en soloutsjekk med deg.

Klar for soloflytur dåp

Etter solo

Etter soloflyturen er neste steg å samle erfaring og timer i lufta, både med instruktør og soloflyging. I tillegg til flytimer må teoriprøver gjennomføres og være bestått. Det er mange praktiske oppgaver som du som seilflyger skal kunne, som å klargjøre fly før start til å beherske nødprosedyrer, merkelandinger med mere. (En komplett oversikt kan leses i seilflyhåndboken på NLF-seilfly nettsidene).

Les mere om å fly seilfly.