Luftsport for alle

Eskil og Merete startet sin seilflyutdannelse på introkurset. Erik instruerer fra baksetet.

Du tenker kanskje at å bli seilflypilot er bare for den som er veldig flyinteressert eller som drømmer om å jobbe som jagerflyger eller kommersiell pilot? 

Vi er glade for at vi har et flott mangfold av medlemmer i et bredt spenn i alder (fra 14 til 75 år), både jenter og gutter med ulike yrkesbakgrunner. Seilflyging er også tilpasset for mennesker med fysisk funksjonshemminger.

Merete er klar for sin solosjekk av instruktør Trude Liavåg

Visste du at du kan begynne å fly seilfly allerede som 13 år og at du kan fra fylte 15 år fly solo (helt alene i flyet)? 

Å lære seg å fly, tenke sikkerhet og lære seg “airmanship” er en utrolig viktig kunnskap som er overførbart til resten av livet. Det beste av alt er at du får profesjonell og god oppfølging som legger rammene for mestring av å fly selvstendig. Når instruktøren opplever du er klar – da er du skikket for å fly alene og jobbe mot sertifikat! Med sertifikat “i hånden” kan du fly med passasjer og videreutvikle deg innenfor strekkflyging (distanseflyging) og/eller luftakrobatikk..

GSFK har utdannet mange dyktige piloter som i dag er på Forsvarets Flyskole eller som flyr kommersielt. For noen blir flyging også en jobb!