Flyene våre

Klubben eier i dag tre seilfly.

LN-GMI er en Schleicher ASK 21 og er vårt skolefly. Det er en to-seter som er godt egnet å fly for nybegynnere. Alle som har gjennomført skoleflyging i klubben de siste årene har fløyet denne mange turer.

Flyet har et vingespenn på 17m, den er konstruert til å tåle mange G krefter og kan brukes til acroflygning. ASK 21 har glidetall 1:34m.

Når det er skoleflyging sitter instruktøren i baksetet og eleven i forsetet. Når instruktøren sier “du flyr” har du kontrollen over flyet.

Duo Discus T LN-GSF

Dette er vårt langdistansefly med sine 20m i vingespenn. Den har plass til to piloter. Elever med litt erfaring flyr også dette flyet.

De lange vingene gir flyet et godt glidetall (1:44m), det vil si hvor mange meter flyet klarer å fly bortover for hver meter det synker. 

Bak vingen sitter det en motor på sierra fox, som er kallenavnet vi bruker på flyet. Den kan brukes dersom man ikke finner nok oppvind til å fly hjem.

Discus 2b med registrering LN-GDE er en 15m enkeltseter. Det er en standarklasse fly som brukes til distanseflyging og lånes blant annet ut til piloter i klubbens om vil delta på nasjonale konkurranser.

Glidetallet er 1:42m, nesten like bra som Duo Discus.