Gavekort seilflytur

Hei og velkommen til seilflytur med oss på Starmoen.

Vi håper du får en flott og opplevelsesrik tur med oss. Her er litt praktisk informasjon om turen.

Vi flyr fra Starmoen flyplass like ved Elverum i perioden april til oktober. Du avtaler tid for flyging med vår kontaktperson. Blir det ikke flyvær denne dagen blir turen flyttet til en annen tid og du får beskjed på forhånd om vi mener været ikke tillater flyging.

Kontaktperson for å booke tid er Eirik Brenner Marthins eirik.b.marthins@gmail.com

På flyplassen kontakter du personellet på senteret eller ringer piloten du har fått oppgitt og som vil gi deg instrukser for hvor du skal gå.

Vær oppmerksom på at ferdsel på rullebanen eller landingsområdet ikke er tillatt uten i følge med autorisert person.

Kart til Starmoen

Flyplassen ligger ca 5 km nordøst for Elverum sentrum i retning Trysil. Ta av til Starmoen Fritidspark. Det godt med parkeringsplass ved flyplassen.

 

Om turen

Først får du en innføring i hvordan et seilfly kan fly holde seg oppe i luften uten motor og sikkerhetsprosedyrer for flyging.

Når du er klar for å fly får du på deg en fallskjerm og kan sette deg inn i cockpit. Deretter slepes vi opp til passende høyde hvor resten av turen foregår uten motorkraft. Vi prøver å finne oppdrift som kan holde flyet lenger oppe, varighet 20-40 minutter avhengig av værforhold.

Under veis kan du ta film eller bilder fra turen. Du kan også avtale med instruktøren om du vil prøve å styre flyet.

Når turen er over lander vi på Starmoen og vi trekker flyet av rullebanen.

Introduksjonskurs

Vil du fortsette med flyging etter turen? Vi har en startpakke med fire instruktørturer som gir det en innføring i seilflyging med både teori og praktiske øvelser. Dette kan gjennomføres på en eller to dager på Starmoen – Elverum. Les mer på: Introkurs seilfly

Har du spørsmål? Kontakt oss på epost gsfk.info@gmail.com.

Merknad

Et par solbriller er kjekt å ha med på turen. Ta også med solkrem og litt varme klær, det kan være kaldt i 1000m høyde over flyplassen.

Vektbegrensning gjør at vi ikke kan ta med passasjerer over 105kg. 

Høye personer over 195 cm kan få vanskeligheter med å få plass i flyet og turen blir ingen god opplevelse. 

Ta kontakt om du er i tvil om høyde og vekt.

Av sikkerhetsmessige årsaker og for å få en god opplevelse er det viktig at du ikke er påvirket av rusmidler når du skal fly.

Dersom du er under myndighetsalder må du har godkjenning med underskrift av foresatte før du kan fly.

Ansvar

Gardermoen Seilflyklubb tilbyr introduksjonsturer til de som ønsker å prøve å fly seilfly. Vi er en ikke kommersiell virksomhet og all inntekt fra introduksjonsturene går til drift av våre fly, opplæring og annen klubbvirksomhet for å sikre at vi opererer med god sikkerhet både for alle som flyr med oss. Seilflyging innebærer alltid en viss risiko som vi ønsker å gjøre så liten som mulig gjennom klubbens arbeid med alt fra vedlikehold av fly, opplæring av piloter og kulturarbeid innen sikkerhet.
Når du flyr med oss skal du vite at:

  • Alle introduksjonsturer flys med erfarne piloter som har instruktørgodkjenning.
  • Flymaterialet er underlagt et vedlikeholdssystem med regelmessig kontroll.
  • Vi flyr ikke dersom det er marginale forhold, det vil si sterkt turbulens, overskyet eller lavt skydekke, andre forhold som tilsier at sikkerheten blir svekket. Blir flyturen avlyst får du selvfølgelig en mulighet å fly senere.
  • Vi er medlem av et DTO – Decleared Training Organisation og kan drive opplæring til seilflysertifikat