Seilflytur i gave

En spesiell gave og en spesiell opplevelse, gi en seilflytur til en du liker godt. Seilflytur byr på alt fra en flott naturopplevelse til en smak på hva flyging i sin reneste form, og dette med kun litt vindsus i cockpit.

Oppe i lufta får du en flott frihetsfølelse med utsikt over landskapet og på en klarværsdag kan du se mange titalls kilometer, for ikke å si hundre kilometer.

Flyopplevelsen starter med informasjon om seilflyet, hvordan det kan fly uten motor og sikkerhetsrutiner.

Først blir vi slept opp av et motorfly. Når vi har fått tilstrekkelig høyde kobler vi oss fra motorflyet og flyr helt uten motor. Det blir nesten helt stille, kun litt vindsus fra utsiden. Om du vil kan prøve å styre flyet eller nyte utsikten og ta noen flotte seliflybilder.

Oliv Halmer (70) fikk seilflytur i avslutningsgave fra jobben; “Utrolig gøy opplevelse! Dette må en bare gjøre, ingenting å vente med!

Opplevelsene våre

Seilflyopplevelse

Først får du en innføring i hvordan et seilfly virker og sikkerhet, deretter slepes vi opp til passende høyde hvorpå vi flyr helt uten motorkraft. Vi prøver å finne oppdrift som kan holde flyet ekstra lenge oppe. Varighet 20-40 minutter avhengig av værforhold.

Bestill her: Seilflyopplevelse

Seilflytur extra med akrobatikk

Først får du en innføring i hvordan et seilfly virker og sikkerhet, deretter slepes vi opp til litt ekstra høyde for å kunne fly akrobatikk. Du blir tatt med på  ulike akroøvelser hvor du kan få kjenne på fart, G-krefter og hvordan det er å henge opp ned. Varighet er fra 30 til 40 minutter.

Bestill her: Seilflytur Extra med akrobatikk

Introduksjonskurs

Kanskje har vedkommende til og med en “pilot” i magen og vil begynne på seilflykurs? Vi har en startpakke med fire instruktørturer som gir det en innføring i seilflyging med både teori og praktiske øvelser. Dette kan gjennomføres på en eller to dager på Starmoen – Elverum. Les mer på: Introkurs seilfly

Bestill her: Introkurs seilfly

Avtalt tid og sted for flyging

Dag og tid for seilflyturen avtales mellom den som har fått turen og piloten som skal fly.

Turen starter og slutter på Starmoen flyplass ved Elverum. Vi flyr i helgene og fridager fra april til oktober. Blir det ikke flyvær på den avtalte dagen finner vi en ny dag senere.

Har du spørsmål? Kontakt oss på epost gsfk.info@gmail.com

Gavekortdesign

Vi har et utvalg av gavekort som vi fyller ut med navn på mottaker og sender direkte til vedkommende eller til den som bestiller. Klikk på bildet for å se på forslagene i større utgave.

Merknad

Et par solbriller er kjekt å ha med på turen. Ta også med solkrem og litt varme klær, det kan være kaldt i 1000m høyde over flyplassen.

Vektbegrensning gjør at vi ikke kan ta med passasjerer over 105kg. Høye personer over 195 cm kan få vanskeligheter med å få plass i flyet og turen blir ingen god opplevelse. Ta kontakt om du er i tvil om høyde og vekt.

Av sikkerhetsmessige årsaker og for å få en god opplevelse er det viktig at du ikke er påvirket av rusmidler når du skal fly.

Rabatt kan bare brukes i Gardermoen Seilflyklubb ved betaling av seilflykurs eller andre kurspakker.

Dersom du er under myndighetsalder må du har godkjenning med underskrift av foresatte før du kan fly.

Ansvar

Gardermoen Seilflyklubb tilbyr introduksjonsturer til de som ønsker å prøve å fly seilfly.

Vi er en ikke kommersiell virksomhet og all inntekt fra introduksjonsturene går til drift av våre fly, opplæring og annen klubbvirksomhet for å sikre at vi opererer med god sikkerhet både for alle som flyr med oss.

Seilflyging innebærer alltid en viss risiko som vi ønsker å gjøre så liten som mulig gjennom klubbens arbeid med alt fra vedlikehold av fly, opplæring av piloter og kulturarbeid innen sikkerhet. Når du flyr med oss skal du vite at:

  • Alle introduksjonsturer flys med erfarne piloter som har instruktørgodkjenning.
  • Flymaterialet er underlagt et vedlikeholdssystem med regelmessig kontroll.
  • Vi flyr ikke dersom det er marginale forhold, det vil si sterkt turbulens, overskyet eller lavt skydekke, andre forhold som tilsier at sikkerheten blir svekket. Blir flyturen avlyst får du selvfølgelig en mulighet å fly senere.
  • Vi er medlem av et DTO – Decleared Training Organisation og kan drive opplæring til seilflysertifikat
Les mer om ansvar og General Aviation flyging på  Luftfartstilsynets side om introduksjonsflyging.